Bace Gheorghe are 90 de ani, e vecinul nostru de-a dreapta,  de-a stanga avem vecini mult mai linistiti, mai din vale biserica, mai din deal cimitirul, o palma mai incolo caminul cultural si… birtul comunist.
       Cum e toamna si vreme berechet am trecut in curtea vecina , intre noi nu exista gard , doar o despartitura lata de cativa metri de iarba pe care sunt o gramada de pomi ai vecinului din care ma infruptam ca dintr-ai nostri dintotdeauna, asa ca desi nu o recunosc am fost hot de mic.Aveam si noi , dar ochii de copil cauta mereu si cand gaseste se pricopseste.
        Dar alta-i povestea , la cei 90 de ani vecinul meu are doua vacute, doi porci , capitele de fan in asteptarea iernii , 25 de pui pe numarate in frigider , 200 de litri palinca extra in butoaie si strugurii care tocmai gemeau sub teasc.Si el nu statea de pomana isi ridica inca o camera ca i-o fi trebuind lui la ceva . Cu mistria si canciocul  din ciment   si  piatra de rau care fie vorba intre noi e la 100 de metri din vale , casa lui se ridica vazand cu ochii, cat am stat de vorba nu s-a oprit din lucru trebaluind , masurand,  vorbind, treaba inainta si eu am plecat cu treaba dar si cu o lectie bine invatata, criza e in capul prostului si puturosului  imi zise vecinul la plecare drept pentru care alergai iute din deal sa-mi culeg via ca uite ma luai cu vorba si statu-i semn de saracie si eu venisem doar dupa o galeata de apa din fantana lor cu apa bunaaaaaaaa ca a noastra e prea aproape de vecinii din stanga si…o folosim doar la gradina.
       Dar tot va mai spun de ciorba de miel cu bors si leustean ce clocotea pe cuptor si de sarmalele cu marar , asta asa sa n-o uit pe nana Marisca,  care vietuieste alaturi de sotul ei si sunt si azi ca si de cand ii stiu ca doi porumbei , ea cu pliscul el cu treaba, ea cu ordinele si evaluarea el cu truda ca deh, e barbat!
        Si uite va mai  mai spun si ca era delicioasa mancarea asta ca sa stiti ca atunci  cand ma duc undeva cu treaba  nici mie nu-mi place sa stau degeaba!:):):):)
Si… gata!:):)