Articol publicat in: Cultura


Concurs FotoHaiku – initiat de d-na Ioana Dinescu

Pentru iubitorii de haiku, dar si pentru cei care nu au auzit niciodata de el, d-na Ioana DINESCU [Romanian Haiku] lanseaza un nou concurs: Haiku la fotografie, pe blogul personal: www.Haiku-io.blogspot.com.Ideea nu este noua, ea fiind practicata pe multe site-uri de diferite limbi, dar in ceea ce priveste spatiul virtual romanesc, ARC considera este o premiera. Imaginea va forta gandirea si intr-o anumit? directie. Se pare ca haiku-ul si imaginea, indiferent ca este vorba despre FotoHaiku (Haisha) sau Haiga, suscita din ce in ce mai mult interes in tara, cat si in strainatate. O putem vedea fie ca pe o provocare, fie ca pe un joc cu limitele sau rutina creativitatii noastre.
Regulamentul concursului:- in primele zile ale fiecarei luni se va publica pe blogul: www.Haiku-io.blogspot.com o fotografie - pana pe 27 a fiecarei luni vor putea fi trimise haiku-uri inspirate de aceasta imagine (maximum 3 haiku-uri / participant)- pana la sfarsitul lunii va fi ales un singur haiku cas tig ator, iar alte 5 vor fi evidentiate i mod deosebit (prin publicare sub fotografia lunii respective)- haiku-ul premiat va fi comentat / argumentat pe scurt. - adresa de mail este: psioana@gmail.com- se evalueaza doar haiku-urile trimise pana la data de 27, ora 8.00 am, a fiecarei luni.
Versurile se pot scrie dupa modelul haiku-ului inovativ sau free. - se va respecta scrierea in trei versuri, 17 silabe (una sau doua in plus sau minus fiind tolerata);- nu este obligatoriu ca haiku-ul sa aiba kigo sau sa trateze teme legate de natura; - criteriile de selectie se axeaz? pe calitatea ideii si originalitatea exprimarii. ARC ii invita pe toti cei care doresc o sursa de inspiratie, sa admire Expozitia de FotoHaiku realizata de Grupul Romanian Haiku, expusa in Lente Cafe (str. General Praporgescu 31, Sector 2 , Bucuresti) incepand de duminica, 27 februarie 2011 .